avagy a Queen-jelenség Magyarországon

Hungarian Queen Fan Club - 1982 óta

Hungarian Queen Fan Club - 1982 óta

Queen-titkok - a Képes 7 c. lap egykori tudósítása, valószínűleg közvetlenül a budapesti koncert után.

2020. április 27. - queenklub

A Nagy Koncert véget ért, az Együttes elrepült. A fellépés feltételeit rögzítő jegyzőkönyv maradt. Tanulságos olvasmány. Profikhoz illő munka. Az olvasó megtudhatja belőle, hogyan kell előkészíteni egy eseményt, milyen apróságokra is ki kell terjednie a rendezők figyelmének. Például arra, hogy a szerződés bizonyos részei nem kerülhetnek a nyilvánosság elé. Ezek elsősorban az anyagi részekre vonatkoznak. De azért így is maradt miben mazsolázni. Íme néhány részlet az eddig páncélszekrényben tartott iratcsomóból:

   "A Queen biztosít egy zongorát a szerződés tárgyát képező előadáshoz. Ennek behangolását a Rendezőnek kell biztosítani az A-440 Hz-es hangmagasságra az előadás napján kettő órakor délután, majd egy újrahangolásra lesz szükség hat órakor délután."

    "Amennyiben az együttes produkciómenedzsere ezt szükségesnek tartja, úgy szükség van három darab hegymászóra, akik a megfelelő biztonsági berendezéssel felszerelkezve a felszerelés berakodásakor, reggel nyolc órakor jelentkeznek a produkciós menedzsernél. Az ő feladatuk a tetőszerkezetre való felfüggesztések területén történő kisegítés lesz."

   "A Rendezőnek rendelkezésre kell bocsátania négy (4) db Limousine nagyságú gépkocsit a Queen kizárólagos használatára az előadás előtt, közben és után. Pontos használati ideje ezeknek a Limousine-oknak az együttes turnévezetőjének utasítása szerint történik. A Rendezőnek gondoskodnia kell továbbá egy (1) db nagyméretű mikrobuszról mindazon alkalmakra, amikor az együttes a csomagjaival együtt utazik, mert a csomagok szállítása külön kell, hogy történjék."

   "A Queen a színpad háta mögött és ahhoz kapcsolódó területeken dolgozó személyek és őrök számára egy speciális igazolványrendszert állít föl, ami az egyedüli és kizárólagos igazolvány, amelyet ezen a területen használni lehet. A Rendező mindazon személyekről komplett névlistát készít, akiknek időleges vagy állandó feladatuk van a színpad háta mögött és az ahhoz kapcsolódó területen. A Queen ezen lista alapján állítja ki a számozott és névre szóló igazolványokat."

   "A Rendezőnek négy magas színvonalú komforttal berendezett privát öltözőt kell biztosítani a művészek és kíséretük számára. Ezeknek a helyiségeknek tisztáknak, jól megvilágítottaknak és szükség esetén fűtöttnek vagy légkondicionáltaknak kell lenniük. Mindegyik öltözőben minimum 6 db fotelnek kell lennie, és ugyancsak 6 db széknek. Közvetlen összeköttetésben kell állnia a WC-helyiséggel és a lehetőség szerint zuhannyal vagy fürdőszobával. Minden öltözőhelyiségben el kell helyezni 30 db nagyméretű fürdőlepedőt a zuhany közelében."

   "A szerződés tárgyát képező koncerten az étel-és italszolgáltatást a Queen végzi saját hordozható berendezésével és személyzetével. E személyzet és berendezés számára a Rendező köteles egy megfelelő helyiségről gondoskodni, ahol főzni tudnak, és egy másik helyiségről megfelelő asztalokkal, amelyek abroszokkal vannak leterítve ahhoz, hogy az együttes és személyzete a házikonyhájában főzött ételeket el tudja fogyasztani."

   "A Queen ellátmányozói számára egy nagyméretű ebédlőhelyiségre van szükség, olyanra, amelyben 100 szék és 12 asztal kényelmesen elfér (a rendező biztosítja). Szükség van továbbá egy másik helyiségre, konyha céljából. A helyiségeket jól meg kell világítani, valamint a helyiségeknek rendelkezésre kell állniuk az előadás előtt való nap estéjén is. A konyhahelyiségben tiszta folyóvízre van szükség és legalább 5 db 30 Amp erősségű áramforrásnak kell lennie. Ha ez a helyszínen nem állna rendelkezésre, úgy az áramot máshonnan kell odavezetni."

   "A produkciós irodának a színpad szerelésétől kezdődően, folyamatosan rendelkezésre kell állnia. A nagyméretű helyiségben 4 íróasztalt, 8 széket, 2 írógépet, 3 kimenő telefonvonalat kell biztosítani, valamint irodai felszerelésekkel kell ellátni (papír, tollak, kihúzók, gemkapcsok stb). A fentieken kívül még 1 szobára van szükség, hangolás céljaira. Minden szobában számos hálózati csatlakozónak kell lennie, a hangológépek, hajszárítók stb. számára. Az ellátás számára fenntartott helyiségben az előadás napján 36 db törölközőt kell elhelyezni."


EGYÉB

12 tekercs műanyag borítás, amellyel a felszerelést eső esetén hatékonyan le lehet fedni.
12 darab szappan;
4 darab hosszú nyéllel ellátott kemény gumilap, amellyel eső esetén a színpadon tócsákban megálló vizet le lehet tolni a színpadról;
6 karton Marlboro cigaretta;
4 db friss International Herald Tribune;
12 liter matt fekete festék;
6 db hosszú nyelű festékhenger.

A Képes 7 szerkesztőségét felhatalmazták annak közlésére, hogy a szerződés feltételeit mindkét fél betartotta

 

süti beállítások módosítása