avagy a Queen-jelenség Magyarországon

Hungarian Queen Fan Club - 1982 óta

Hungarian Queen Fan Club - 1982 óta

Brian May a Queen-ből: „Nem csak Freddie-t vesztettük el. Elvesztettük John-t is, ami még mindig nagyon fájdalmas.”

2020. október 05. - queenklub

 A Queen legendás gitárosa és dobosa, Brian May és Roger Taylor, új interjúban mesélnek arról, hogy milyen nehéz volt Freddie Mercury elvesztése mellett megküzdeni John Deacon távozásával. Miért hagyta ott „Deaky” a zenekart? Van még bármilyen kapcsolatuk a basszusgitárossal?

 

Valamennyi szempár újból a Queen-re szegeződik. Öt évtizeden át a zenekar folyamatosan jelen volt a slágerlistákon, teltházas koncerteket adtak stadionokban, és ezen a héten ismét az élre törnek az új albummal és filmmel, ami a Live Around The World címet kapta. Brian ma izgatottan üzent a rajongóknak: „Köszönöm, srácok, hogy az iTunes-on ma reggelre az élre löktetek minket!” A Queen-sztár egy új interjúban megvallja, hogy szeretete Freddie iránt soha nem halványult, aki majd’ 30 éve hunyt el.

queen-s-brian-may-and-roger-talk-about-losing-freddie-and-john-1343101.jpg

Brian mellett az élő adásban vendégünk volt Roger Taylor és a Queen dalait énekesként előadó Adam Lambert, ahol a világ minden tájáról feltett rajongói kérdésekre válaszoltak.

Brian mindenkit meglepett azzal, hogy megvallotta, a The Miracle című dal a kedvence a Queen-életműből, ebben érzi a legközelebb Freddie-t. Hozzátette, hogy örökké hiányzó társa mindig vele van a színpadon és a turnézás hozzásegítette, hogy újra érezze Freddie jelenlétét. „Van egy dal, amit együtt szoktam énekelni Freddie-vel. Szerintem ezzel mindig így fogok lenni. Természetesen a közönség énekli végig, egyébként is róluk szól a pillanat, hogy meg tudjuk azt osztani egymással. Az emlékek velünk maradnak – az örökség tovább él. Szerintem ettől Freddie-t is elöntené a boldogság.”

Majd Brian elmondta abbéli fájdalmát, hogy nem csupán Freddie elvesztése viselte meg, hanem John Deacon-é is. „Persze, gyakran azt kívánjuk, bárcsak Freddie itt lenne, és John is, hogy ezeket az élményeket megosszuk velük. Tulajdonképp elvesztettük John-t is. Nagyon nehéz.”

Brian és Roger ritkán beszélnek harmadik zenekari társukról, aki a Queen-t és a zenei életet 1997-ben hagyta el, hat évvel Freddie 1991-ben bekövetkezett halála után. Akkoriban John azt mondta: „Nincs értelme folytatni. Lehetetlen Freddie-t pótolni.”

Azáltal, hogy a zenekar napjaink modern zenei életében így fel tudott támadni, azt bizonyítja, hogy még mindig óriási az érdeklődés a Queen iránt, és így felvetődik a kérdés, hogy Brian és Roger miért nem próbálják John-t jobban bevonni a közös munkába?

Amikor a Bohém Rapszódia című film 2018-ban megjelent, világszerte kitört a Queen-mánia. A film több mint 900 millió dollár bevételt termelt, és az egyébként is erőteljes Queen+Adam Lambert formációnak nagyobb lendületet adott.

Tehát: miért nem volt mindebbe John Deacon bevonva?

A film promóciója során Brian elmondta, hogy elküldték John-nak a forgatókönyv korai verzióit, várták volna a véleményét, de John nem válaszolt. Nem hallottak felőle több mint egy évtizede.

Brian úgy értékelte, hogy a hallgatása beleegyezés. „Az ő választása. Nem tart velünk kapcsolatot. John mindig is nagyon törékeny volt.” Amikor a Bohém Rapszódia című film kijött, Roger azt mondta: „Egy megveszekedett nyikkanást sem hallottam John felől.”

John-nak ugyanúgy megvan a részesedése a zenekar bevételeiben, és minden döntésbe beleszólhatna, de teljesen visszavonult a zenekartól és a nyilvánosságtól.”

Fordította: Rásó Attila

Forrás:

https://www.express.co.uk/entertainment/music/1343101/Queen-Brian-May-Freddie-Mercury-death-John-Deacon-Roger-Taylor-band-album-music-tour?fbclid=IwAR0q217PJ9F4q5izGUkKLllpvEygVdzJ0SHWZNmGZZj1VMVEGPIuBnh8_Q4

 

süti beállítások módosítása